Категорија: Вести

Средба на членките на ИнклузиваМ

На 21.06.2018 година, во просториите на Црвениот крст на Република Македонија се одржа средба на на членките на ИнклузиваМ, преставници од Македонската платформа против сиромаштија и  г-ѓа Сејдефа Башиќ Чатиќ (Извршна директорка...

Read More

Реалзирана третата работилница од играта Еко Не Лути Се Човече- проектна активност на Еко Логик

Третата работилница на Играта Еко Не Лути Се Човече се одржа на 12.06.2018 година, каде група на стари и млади лица заедно со претставници на Еко Логик ,Хуманост и ХуманС имаа можност интреактивно да се дружат, забавуваат и...

Read More

Реалзирана втората работилница од играта Еко Не Лути Се Човече- активности од проектот на Еко Логик

Втората работилница на Играта Еко Не Лути Се Човече се одржа на 12.06.2018 година во просториите на Домот за стари лица “Хотел Идила Терзиева”, каде корисниците и персоналот заедно со претставници на Еко Логик и...

Read More

Реалзирани четири работилници од проектната инцијатива „Градиме подобра иднина“ на здружението Сумнал

  Тринаесеттата (XIII)  работилница во текот месец мај се одржа на 04.05.2018 година со почеток во 14:00 часот на тема  Намалување на отпадот и не /употребата на пластика  на истата учествуваа 15 лица од заедницата од кои...

Read More

Реализирана првата работилница од играта Еко Не Лути Се Човече- проектна активност на Еко Логик

Играта Еко Не Лути Се Човече и истоимениот прирачник за играта, се изработени во рамките на проектот „Социјална вклученост на стари лица преку интергенерациска размена на знаења и вештини со млади лица“, проект кој го спроведува...

Read More

Национален состанок со членките на мрежата ИнклузиваМ

  Во периодот од 20-22 април 2018 година во хотел Солфирино, Струга состанокот на членките на ИнклузиваМ  мрежата. Состанокот го отворија Љупка Петковска од Црвениот крст на РМ и Емилија Робановска од Хуманост. На привот...

Read More

Посета на координаторот на проектот

  Координаторот на проектот “Преземање на акција за социјално вклучување на постарите лица” во периодот од 19 до 22 април 2018 година беше на посети во Македонија. За време на посетата, првите два дена се...

Read More

УНИВЕРЗИТЕТ ТРЕТО ДОБА, СКОПЈЕ И СОЦИЈАЛНА ИНКЛУЗИЈА НА старите лицА -проектна иницијатива на ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ ЗА АЛЦХАЈМЕРОВА БОЛЕСТ

Универзитет трето доба Скопје и социјална инклузија на старите лица- проектна иницијатива на Здружение за алцхајмерова болест. Проектната иницијатива е во рамките на регионалниот проект „Преземање на акција за социјална...

Read More

Социјална вклученост на стари лица преку интеграциска размена на знаења и вештини со млади лица-Проектна иницијатива на здружение Еко Логик

Социјална вклученост на стари лица преку интеграциска размена на знаења и вештини со млади лица проектна иницијатива на здружение Еко Логик Проектната иницијатива е во рамките на регионалниот проект „Преземање на акција за...

Read More

Информатичката технологија и третото доба-проектна иницијатива на Здружение за асистивна технологија Отворете ги прозорците Скопје.

Самодовербата и социјалната инклузија, предуслов за достоинствено стареење- проектна иницијатива на Здружение за асистивна технологија Отворете ги прозорците Скопје. Проектната иницијатива е во рамките на регионалниот проект...

Read More

Самодовербата и социјалната инклузија, предуслов за достоинствено стареење- проектна иницијатива на Јустиција

Самодовербата и социјалната инклузија, предуслов за достоинствено стареење- проектна иницијатива на здружението Јустиција, Куманово. Проектната иницијатива е во рамките на регионалниот проект „Преземање на акција за социјална...

Read More

Социјализација на стари лица-проектна иницијатива на Центар на заедницата на општина Центар

Центарот на заедницата на Општина центар како имплементатор на проектот “Социјализација на стари лица“ на 17.01.2018 година во свечената сала на ООУ J.Х. Песталоци почна со реализација на бесплатни физикални вежби наменети за...

Read More
Loading

Големина на буквите

  • A  A  A