Вести

последни

Претставување на резултатите од истражувањето на тема: „Потреба од социјални и здравствени сервиси за старите лица“

Во рамки на одбележувањето на „Неделата на грижа на старите лица“, на 21 Ноември во Црвениот крст на РМ се одржа прес конференција на која беа претставени резултатите од истражувањето на тема: „Потреба од социјални и од...

Извештаи и публикации

ТАСИОП билтени

TASIOP project Newsletter No. 6   TASIOP project Newsletter No. 5   TASIOP-Newsletter-No.-4 TASIOP project Newsletter No. 3   TASIOP project Newsletter No. 2 TASIOP project newsletter no....

Проекти

на мрежата

Претставување на резултатите од истражувањето на тема: „Потреба од социјални и здравствени сервиси за старите лица“

Во рамки на одбележувањето на „Неделата на грижа на старите лица“, на 21 Ноември во Црвениот крст на РМ се одржа прес конференција на која беа претставени резултатите од истражувањето на тема: „Потреба од социјални и од...

Read More

Неделата на грижа на старите лица“Сите сме нивни деца“.

Црвениот крст на Република Македонија, Хуманост и членките на мрежата ИнклузиваМ, од 20 до 26 ноември 2017 година ја одбележуваат  „Неделата на грижа на старите лица“ под мотото: „Сите сме нивни деца“. Целта за одбележување  на ...

Read More

Панел дискусија на тема: „Потреба од отворање на сервиси за социјални и здравствени услуги на старите лица”

Црвениот крст на Република Македонија и Здружението Хуманост имаат чест да Ве поканат на Панел дискусија на тема: „Потреба од отворање на сервиси за социјални и здравствени услуги на старите лица”, која ќе се одржи на...

Read More

Потпишани договори со 12 граѓански здруженија за поддршка на проекти за социјална инклузија на старите лица

Во рамките на Регионалниот проект „Преземање на акција за социјална инклузија на старите лица“ финансиран од Европската унија, финансиски поддржан од Австрискиот Црвен крст и Австриската агенција за развој, Црвениот крст на...

Read More

Форум на невладини организации во рамки на Министерската конференција за стареење на UNECE

Оваа година Министерската конференција за стареење се одржува во Лисабон, Португалија на 21 и 22 септември во организација на  Економската комисија на Обединетите нации за Европа (UNECE). Темата на конференцијата е: „Одржливо...

Read More

Покана за поднесување понуди за поддршка на мали проекти

Црвениот крст на Република Македонија и  Хуманост во рамките на Регионалниот проект „Преземи акција за социјална инклузија на старите лица, финансиран од Европската Унија објавува Покана за поднесување понуди за поддршка на мали...

Read More
Loading

Големина на буквите

  • A  A  A